abonneren

Snelle ontwikkeling malware voor Windows 8

Door de berichtgeving over de geniale, maar gekke John McAfee zou je het gelijknamige antivirusbedrijf haast vergeten. Gelukkig is de laatste ook nog altijd springlevend. Het bedrijf heeft een rapport uitgebracht over de bedreigingen op het gebied van malware en andere online-aanvallen die het komende jaar worden verwacht voor Windows 8.

Het antivirusbedrijf McAfee weet de aandacht wat af te leiden van zijn oprichter door zich alvast te wagen aan een voorspelling over de te verwachten beveiligingsproblemen voor 2013. Het rapport is beschikbaar gemaakt in pdf-formaat. Hierin wordt voorspeld dat er voor Windows 8 snel aanvallen zijn te verwachten. Het goede nieuws voor Windows 8 gebruikers is dat deze versie nog steeds veiliger is dan oudere versies van Windows.

Maar dit wil niet zeggen dat de makers van malware hun pijlen niet hebben gericht op het pas gelanceerde Windows 8. In de onderwereld is de software voor de verspreiding van malware en het doen van cyberaanvallen veel gemakkelijker beschikbaar dan drie jaar geleden. Daarom verwacht McAfee dat Windows 8 nog eerder te maken krijgt met specifieke malware dan na de lancering van Windows 7 het geval was.

Ook verwacht McAfee dat de aanvallen meer op de persoon zullen zijn gericht. Het bedrijf verwacht meer phishing-aanvallen waarbij wordt geprobeerd om gegevens van het slachtoffer te ontfutselen, waarna kan worden ingebroken op een Windows 8-systeem. Windows-gebruikers moeten hier goed op (blijven) letten.

Andere bedreigingen voor pc en internet komen van HTML5-websites en apps. Aanvallers zouden in 2013 hun aandacht richten op het zoeken naar gaten in de beveiliging van HTML5. Maar McAfee heeft geen idee hoe snel zij daarin zullen slagen.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Antivirus, Malware, Phishing, Mcafee