abonneren

Samsung gaat Tizen naar al zijn smart-tv's brengen

Samsung gaat zijn smart-tv's in de toekomst laten draaien op zijn eigen besturingssysteem Tizen. Dat wordt nu ook al gebruikt voor een aantal goedkope smartphones, en voor smartwatches.
Ook maakt Samsung bekend dat zijn Smart Hub-omgeving er anders uit komt te zien. Smart Hub is op dit moment de digitale omgeving van de slimme tv's van het bedrijf. Die krijgen nu een andere vormgeving, zodat het makkelijker wordt om te navigeren naar content.

Koppeling met smartphones

Het wordt ook makkelijker om een koppeling te maken met smartphones. Dat gebeurt nu niet meer via het omslachtige WiFi-Direct, maar via bluetooth 4.0. Daarmee zoekt de tv voortaan automatisch naar apparaten en maakt daar direct verbinding mee. Zo kunnen gebruikers makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld een 'second screen' bij tv-programma's.

Bloatware

Samsung voorziet het nieuwe besturingssysteem ook standaard van een hele rits nieuwe programma's en apps. Zo komt er een dans-game op de tv's te zitten genaamd Just Dance Now van Ubisoft, en Bingo Home: Race To Earth. Samsung gooit bovendien zijn eigen videodienst Milk Video op de tv's.

Tizen

Samsung zoekt al een paar jaar naar manieren om zijn eigen besturingssysteem meer aan de man te brengen. Tizen staat nu bijvoorbeeld al op een aantal smartwatches (zoals de Gear) en op goedkope smartphones die vooral in ontwikkelingslanden te koop zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Tizen, smart TV

Nieuws headlines

Laatste reactie