abonneren

RIM stelt BlackBerry 10 uit tot 2013

De neergaande spiraal in de resultaten van Research In Motion lijkt nog niet tot een einde te komen. Zo heeft het bedrijf tegenvallende kwartaalresultaten. Het nieuwe besturingsysteem BlackBerry 10 dat de reddingsboei zou moeten zijn, wordt uitgesteld tot 2013.

Het was de bedoeling dat BlackBerry 10 in het derde kwartaal van dit jaar, in dezelfde periode als iOS6 en Android 4.1 zou uitkomen, zodat RIM zou kunnen profiteren van de eindejaarsverkopen met nieuwe BlackBerries. BlackBerry 10 is gebaseerd op het ONX-platform en wordt geacht met nieuwe en verbeterde functionaliteit de verkoop van BlackBerry-toestellen te stimuleren.

Het aanpassen van bestaande software aan het nieuwe besturingsysteem kost meer tijd dan verwacht en omdat RIM geen consessies wil doen aan de kwaliteit, gaat RIM geen product uitbrengen dat niet goed genoeg is. De introductie van BlackBerry 10 is nu verschoven naar het eerste kwartaal van volgend jaar. De hoop dat het bedrijf nog dit jaar de terugloop in omzet zou kunnen ombuigen met het nieuwe besturingsyssteem is nu wel verdwenen. Mede als gevolg hiervan gaat RIM 5000 banen schrappen.

 

Bron: GigaOM

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Rim

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord