abonneren

Reeks foto's hernoemen

Als u op reis bent, maakt u vaak foto's die bij elkaar horen. Het nadeel is dat uw fototoestel deze foto's altijd vreemde namen geeft. Toch kunt u gemakkelijk bij elkaar horende foto's van dezelfde naam voorzien, waarbij u elke foto een eigen volgnummer in de serie heeft.Maak een map aan met foto's van dezelfde reis of gebeurtenis. Klik op Bewerken en kies voor Alles Selecteren.
Klik rechts en klik op Naam wijzigen. Voer de gewenste naam in, gevolgd door de extensie van het bestandsformaat, zoals bijvoorbeeld jpg of tif. Zet wel een punt tussen de bestandsnaam en de extensie. Klik op OK. De eerste foto krijgt de toegekende naam. Elke volgende foto heeft dezelfde naam, maar wel met een opeenvolgend nummer erachter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord