abonneren

Qualcomm belooft pc’s met Snapdragons

Fabrikant van op ARM-ontwerpen gebaseerde processoren ziet grote kansen nu Microsoft Windows 8 ook geschikt maakt om op ARM-architectuur te draaien en niet langer exclusief op de x86 architectuur van Intel.

Tot nu toe worden Qualcomms snapdragon-processoren voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. Met Windows 8 gaat de competitie met Intel pas echt van start, als Qualcomm zijn grenzen verlegd naar chips geschikt voor laptops en desktop-computers.

De op de ARM gebaseerde tablets blijven op de Windows 8 Build-conferentie weliswaar nog achter glas. Toch is staan de fabrikanten van ARM-chips te trappelen om hun afzetgebied te vergroten en mee te liften op de marketingkracht die Microsoft kan aanwenden om Windows 8 tot een succes te maken, met de huidige 400 miljoen Windows-gebruikers als potentiele klant.

Op de Build conferentie zijn tablets te zien met ARM-chips van Qualcomm, Nvidia en Texas Instruments, naast die met x86 processoren van Intel en AMD.

Qualcomm heeft Snapdragon processoren op stapel staan, compleet met een Gobi-communicatieprocessor die zowel dualband wifi-, bluetooth- en 3G/4G-communicatie voorzieningen bevat. Deze zeer complete systemen op een chip kunnen nog een interessant energiezuinig alternatief voor het Intel-processorplatform gaan vormen. Niet alleen voor tablets maar ook voor andere verschijningsvormen van de Windows-pc.

Via: QualComm

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie