abonneren

Qualcomm belooft pc’s met Snapdragons

Fabrikant van op ARM-ontwerpen gebaseerde processoren ziet grote kansen nu Microsoft Windows 8 ook geschikt maakt om op ARM-architectuur te draaien en niet langer exclusief op de x86 architectuur van Intel.

Tot nu toe worden Qualcomms snapdragon-processoren voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. Met Windows 8 gaat de competitie met Intel pas echt van start, als Qualcomm zijn grenzen verlegd naar chips geschikt voor laptops en desktop-computers.

De op de ARM gebaseerde tablets blijven op de Windows 8 Build-conferentie weliswaar nog achter glas. Toch is staan de fabrikanten van ARM-chips te trappelen om hun afzetgebied te vergroten en mee te liften op de marketingkracht die Microsoft kan aanwenden om Windows 8 tot een succes te maken, met de huidige 400 miljoen Windows-gebruikers als potentiele klant.

Op de Build conferentie zijn tablets te zien met ARM-chips van Qualcomm, Nvidia en Texas Instruments, naast die met x86 processoren van Intel en AMD.

Qualcomm heeft Snapdragon processoren op stapel staan, compleet met een Gobi-communicatieprocessor die zowel dualband wifi-, bluetooth- en 3G/4G-communicatie voorzieningen bevat. Deze zeer complete systemen op een chip kunnen nog een interessant energiezuinig alternatief voor het Intel-processorplatform gaan vormen. Niet alleen voor tablets maar ook voor andere verschijningsvormen van de Windows-pc.

Via: QualComm

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord