Publieke preview Windows Blue wordt voorbereid

Microsoft werkt aan een publieke previewversie van Windows Blue. De nieuwe Windowsversie moet aanstaande zomer gereed zijn, wat ongekend snel is. De zoekmachine Bing krijgt een grote rol toebedeeld bij de verbetering van het besturingssysteem.

Met de introductie van Internet Explorer 11 en de samenwerking met de ontwikkelaars van Bing moet Windows een verbeterde zoekfunctionaliteit krijgen. Microsoft heeft de eerste fase afgerond en is nu bezig met de voorbereiding van de previewversie van Windows Blue. Dit zegt The Verge te weten via anonieme bronnen. In de komende maanden moet deze previewversie worden uitgerold, zodat de huidige Windows 8-gebruikers deze kunnen testen en hierop feedback geven voordat Microsoft de uiteindelijke versie uitbrengt.

De ontwikkelaars van Windows en de zoekmachine Bing werken nauw samen om de zoekfunctionaliteit van Windows te verbeteren. Daarnaast wordt de komst van Internet Explorer 11 verwacht. Onder andere door de verdere integratie met Bing en de nieuwe browser zou Blue betere zoekmogelijkheden krijgen.

Volgens The Verge zal Blue aan het eind van de zomer beschikbaar zijn voor bestaande Windows 8-gebruikers. Deze biedt naast de verbeterde zoekfunctie en IE11 ondersteuning voor 7- en 8-inch apparaten. Daarnaast wordt een update voorbereid voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone en andere services voor de verdere integratie van de softwareproducten.

Snellere updates
Microsoft zou ieder jaar voor zijn diverse Windows platformen een nieuwe update willen uitbrengen, meldt Tweakers. Deze update naar Blue zou niet alleen gelden voor Windows 8, maar ook voor Windows Phone, Windows Server en enkele clouddiensten. Het is niet duidelijk of deze updates gratis zijn, of dat hiervoor moet worden betaald.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: pc, besturingssystemen, tablets, windows blue, smartphones