Programma Google I/O-conferentie 2013 bekend

Google heeft het programma van de ontwikkelaarsconferentie I/O 2013 bekendgemaakt. Er wordt door de hele tech-wereld reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe creaties van Google voor onder andere Android.

Google heeft zijn Google I/O website een update gegeven met het schema voor het drie dagen durende evenement. Zonder twijfel is dit het Androidevenement van het jaar en iedereen met enige interesse in Android of andere Google-producten zal op 15 mei met veel belangstelling naar de livestream kijken.

Google I/O Keynote

Wat direct opvalt is dat er dit jaar geen twee keynote-speeches hebben, het blijft dit jaar slechts bij één keynote. Deze keynote is de belangrijkste presentatie van de bijeenkomst, waar doorgaans het meest spectaculaire nieuws zal worden gebracht. Deze keynote zal op 15 mei om negen uur plaatselijke tijd (16.00 uur bij ons) starten en wel 3 uur (!) duren, dat is wel inclusief een klein break.

day 1 Google I/O 2013 schema staat online

Naast deze marathon-keynote zijn er heel veel sessies waar de ontwikkelaars uitleg en instructies krijgen over verschillende zaken betreffende Android, Chrome, Google+ en dergelijke. Voor Android zien we op dag één dat er veel ruimte is ingericht voor gaming. Waarschijnlijk zullen ontwikkelaars daar meer horen over de nieuwe gamemogelijkheden voor Android.

Op de tweede dag gaat het onder andere over het in-app-aankopen van digitale producten en op de laatste dag gaat Google de ontwikkelaars laten zien hoe ze geld kunnen verdienen met de Google Play Store. In het schema voor de sessies valt ook op dat het Chrome-platform enorm veel aandacht krijgt, dit besturingssysteem heeft twee keer zoveel sessies als Android.

glass sessie Google I/O 2013 schema staat online

Op dag twee is er ook voor het eerst ruimte gemaakt voor enkele sessies betreffende Google Glass. In deze bijeenkomsten zal vooral de nadruk liggen op het ontwikkelen van applicaties voor Google Glass: aan het einde van de dag is er de gelegenheid om even de praten met het Glass Team.

Live-uitzending

De keynote zal in zijn geheel worden uitgezonden via YouTube en natuurlijk besteden we daar heel veel aandacht aan op Androidworld. We zullen net als vorig jaar tijdens de uitzending live-bloggen en zoveel mogelijk vragen en antwoorden beantwoorden van de lezers, kijkers en luisteraars. De AW Hangout van 16 mei zal ook helemaal in het teken staan van de Google I/O en we gaan dan proberen om live contact te leggen met San Francisco om met enkele Nederlandse bezoekers te praten.

Bron: Google I/O site

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: ontwikkelaars, Keynote, Presentatie