abonneren

Problematische patch Windows 7 vervangen

De beveiligingspatch die computers van Windows 7-gebruikers wereldwijd crashte is door Microsoft vervangen door een gerepareerde versie.

De installatie van beveiligingsupdate 2823324, die onderdeel uitmaakte van Microsofts meest recente maandelijkse patchronde, bleek Windows 7-gebruikers flinke problemen te bezorgen. Sommige gebruikers konden hun systeem niet meer opstarten, terwijl machines met antivirus van Kaspersky compatibiliteitsproblemen vertoonden.

Microsoft besloot de update daarom terug te trekken en adviseerde gebruikers om de gewraakte update van hun systeem te verwijderen. Omdat de patch in eerste instantie een ernstig lek in de Windows-kernel repareerde, heeft het bedrijf daarom nu een buitengewone vervanger uitgebracht.

 

Deze update, met het nummer KB2840149, is sinds begin deze week beschikbaar als download en wordt daarnaast gedistribueerd via de gebruikelijke updatekanalen van Windows. We raden gebruikers aan om de patch zo snel mogelijk te installeren, omdat ze anders slachtoffer kunnen worden van een malwareaanval of denial of service-aanval.

Wie de update reeds heeft geïnstalleerd, zou geen problemen moeten ondervinden als hij de gerepareerde versie installeert. Volgens Ghacks lijkt de nieuwe patch automatisch het oude exemplaar te vervangen na installatie.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Crash, patch

Nieuws headlines

Laatste reactie