}
abonneren

Oude software draaien op Windows 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. VMware alternatieven
  3. Instellingen tweaken in VMware
  4. Virtuele machine in VMware gebruiken
  5. Een bestaande pc importeren in VMware
  6. Besturingssysteem manueel installeren in VMware
  7. XP installeren in VMware
  8. VMware installeren

VMware: virtueel besturingssysteem in je OS

Virtualisatie gebeurt met behulp van speciale software die je op een fysieke machine met een besturingssysteem, het zogenoemde host-OS, installeert. Deze software staat je toe één of meer ‘virtuele’ besturingssystemen te installeren en te gebruiken, een zogenaamd guest-OS.

Applicaties die je binnen zo’n virtueel besturingssysteem draait, krijgen dan toegang tot verschillende bronnen van de fysieke machine onder het waakzame oog van de virtualisatiesoftware. In deze workshop gebruiken we hiervoor VMware Player 4.0.2, gratis voor niet-commercieel gebruik. Er zijn uiteraard nog alternatieven, maar voor onze doeleinden – het draaien van een ouder OS en bijhorende software – voldoet dit pakket prima.

VMware downloaden en installeren

Je downloadt VMware Player op www.vmware.com na een online registratie. VMware Player is beschikbaar voor Windows en Linux, zowel in 32- als 64-bits versies. In deze workshop houden we het bij de Windows-versie. De installatiewizard controleert ten eerste of je hostsysteem aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet, waaronder een 64-bits x86-cpu en minimaal 1,3 GHz. De installatie stelt verder weinig voor: je hoeft weinig meer te doen dan een vijftal keer op Next te klikken, te bevestigen met Continue en je systeem te herstarten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags: Xp, Compatibiliteit, Vmware, Dosbox

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI