abonneren

Oude programma's in Vista

Ondanks het feit dat veel Vista-gebruikers tot volle tevredenheid werken, hebben ze dikwijls nog een oude pc waarop XP draait om oude programma's te kunnen gebruiken. Vaak gaat het dan om oudere spelletjes of toepassingen waarvoor geen Vista-variant beschikbaar is.Toch is het meestal niet nodig om uw oude pc te blijven gebruiken. Klik op Start, Configuratiescherm, Programma's.
Onder Programma's en onderdelen klikt u op Een ouder programma met deze versie van Windows gebruiken. De Wizard Programmacompatibiliteit start. Klik op Volgende. Selecteer het programma en kies in het overzicht voor een compatibiliteitsmodus voor het programma. U hebt u de keuze uit onder andere Windows 95, ME,2000 en XP. Op het volgende scherm kunt u de beeldscherminstellingen voor het programma instellen. Als het oude programma nu goed werkt, zet u een vinkje bij Ja, deze compabiliteitsinstellingen altijd voor dit programma gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord