abonneren

Optimalisatie van de TCP/IP-stack

Inhoudsopgave

 1. > Inleiding
 2. > Status en tuning
 3. > TCP/IP gegevensstroombeheer
 4. > Instelbare parameters
 5. > Auto-aanpassing
 6. > Congestiecontrole
 7. > RSS
 8. > Chimney-offload
 9. > NetDMA & Directe cache
 10. > ECN
 11. > Conclusie
Het internet zit niet verlegen om tips en esoterische registeringrepen die beloven je aan een optimale internetverbinding te helpen. In dit artikel gaan we na welke factoren meespelen en in hoeverre die zich inderdaad laten optimaliseren om zo sneller dataverkeer mogelijk maken. We focussen ons op Windows Vista en hoger.

Wanneer je data downloadt van een server (via routers) met afgeknepen bandbreedte, dan halen optimalisaties aan clientzijde weinig uit om die gegevens sneller tot bij jou te krijgen. Anderzijds zijn er scenario’s denkbaar waarbij de data op de ene pc merkbaar sneller toekomen dan op de andere, ook al hangen beide clients achter dezelfde router. Naast andere hardware (zoals de netwerkadapters) en software (denk aan een lokale proxy of firewall) ligt een mogelijke verklaring in een verschillende uitvoering en configuratie van de TCP/IP-stack. Deze stack is de softwarematige implementatie van een reeks communicatieprotocollen waarvan het internet zich bedient. Gezien TCP (Transmission Control Protocol) en IP (Internet Protocol) de twee meest prominente protocollen zijn om machines op het internet met elkaar te verbinden, begrijp je meteen vanwaar de naam TCP/IP-stack komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags: tcp/ip

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord