abonneren

Opgelet: Windows Phone vreet data

Een bug in de ingebouwde Twitter-functionaliteit van Windows Phone 8 zorgt ervoor dat het mobiele besturingssysteem veel te veel data verstookt. Wie een mobiel abonnement met datalimiet heeft, moet dus goed uitkijken. Microsoft werkt aan een oplossing.

Volgens Microsoft zit het probleem in de backend van Twitter. Een verandering in deze backend zorgt ervoor dat Windows Phone de profielafbeeldingen van contactpersonen telkens opnieuw blijft downloaden. Twitter heeft de profielafbeeldingen een week geleden gemigreerd naar een andere server; op dat moment begonnen de problemen voor Microsoft. Afhankelijk van het aantal Twitter-contacten kan het dataverbruik fors oplopen, in de honderden megabytes of zelfs gigabytes.

Microsoft werkt aan een oplossing voor het probleem, maar is daarbij afhankelijk van de medewerking van Twitter. De softwaregigant raadt aan om Twitter-account voorlopig te verwijderen uit Windows Phone. Tevens heeft Microsoft de eigen servers ingesteld op één synchronisatieslag per dag, wat het probleem tevens moet verminderen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: