abonneren

Nokia stopt met Ovi

Nokia stopt met het merk Ovi. Voortaan brengt Nokia apps, diensten en kaarten aan de man onder de naam Nokia Services.
De naamwijziging is een gevolg van de overstap van Nokia op Windows Phone als belangrijkste besturingssysteem. Omdat de Nokia apps straks ook voor andere Windows Phone-toestellen beschikbaar zullen zijn, is het belangrijk dat de naam Nokia meer en beter over het voetlicht komt.

Of dit de enige reden is? Het merk Ovi is ook sterk gelinkt aan het Symbian-besturingssysteem. Dat nu door Nokia in de koelkast is gezet. Het merk Ovi wordt het komende jaar geleidelijk uitgefaseerd en zal eind 2012 zo goed als verdwenen zijn.

Bing Maps
Het gerucht gaat ook dat Microsoft met Nokia hebben besloten om Bing Maps te vervangen door Nokia Maps. Microsoft zou zich dan beperken tot de gebruikersinterface en het aan de man brengen van de kaartendiensten. Met Nokia’s kaartenmaker Navteq in huis, zou het weinig zin hebben voor Microsoft om een eigen navigatiedienst met bijbehorende kaarten in stand te houden.

Via: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord