abonneren

Nokia rolt Windows Phone 8.1-update uit voor Lumia-bezitters

Nokia is begonnen met het uitrollen van Windows Phone 8.1. Alle Lumia-telefoons van de Finse fabrikant krijgen over the air een update naar het nieuwe besturingssysteem. Bovendien voegt Nokia een flink aantal nieuwe features toe aan het OS.

Uitrol

In Nederland is de update nog niet te downloaden, maar daar moet snel gaan gebeuren. Nokia zegt in een blogpost dat de zogeheten Cyan-update langzaam uitgerold wordt voor alle huidige Windows 8-gebruikers.

Notificatiecentrum

In de Cyan-update zitten een aantal flinke upgrades. Zo krijgen de telefoon (eindelijk) een notificatiecentrum zoals Android en iOS dat nu al hebben, en het wordt mogelijk om een extra rij 'live-tiles' te plaatsen.

Device search

Daarnaast kunnen gebruikers vanaf Windows 8.1 ook gebruik maken van de 'Device search', de zoekfunctie waarbij het hele toestel wordt doorzocht. Zo kun je in één keer zoeken binnen zowel emails als agenda-afspraken en zelfs liedjes op je telefoon.

Ook krijgt het toetsenbord swipe-functionaliteit en wordt de standaardbrowser bijgewerkt naar Internet Explorer 11.

Aangekondigd

Nokia kondigde een paar maanden geleden al aan Windows 8.1 uit te rollen naar Lumia-toestellen. Dat zou in de zomer gebeuren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Lumia