abonneren

Nokia hekelt gebrek aan apps Windows Phone

Nokia zit in over het gebrek aan updates voor Windows Phone en het feit dat veel belangrijke apps niet voor het platform ontwikkeld worden. De eerstvolgende grote update voor Windows Phone, versie 8.1, komt pas begin 2014 uit. Nokia zou graag zien dat Microsoft sneller verbeteringen in het mobiele besturingssysteem aanbrengt.

De vice president van App-ontwikkeling Bryan Biniak van Nokia heeft in een interview met International Business Times subtiel laten weten dat hij baalt van de ontwikkeling van Windows Phone. Hij gaat namens Nokia als belangrijke partner van Microsoft niet frontaal in de aanval, maar laat wel duidelijk weten dat tijd een belangrijke factor is bij het vernieuwen van het besturingssysteem Windows Phone. Windows Phone bouwt weliswaar gestaag marktaandeel op, maar heel snel gaat het niet. Biniak vindt dat innovatie en verdere ontwikkeling van het Windows Phone OS van essentieel belang is. Belangrijke updates moeten dan ook niet te lang op zich laten wachten.

Ook jammert Biniak over belangrijke apps die soms niet voor het platform verschijnen. Hij stelt dat iemand die een bepaalde app vaak gebruikt waarschijnlijk niet naar Winows Phone zal overschakelen als die app niet beschikbaar is voor dat platform. Dat kost direct een potentiële verkoop. Biniak vindt dat Microsoft en Nokia er samen vol voor moeten gaan om veelgebruikte apps voor Windows Phone beschikbar te maken. “Als een bedrijf willen we niet gaan zitten wachten op iemand tot diegene zijn zaken op orde heeft”, aldus Biniak. Daarmee bedoelt hij Microsoft.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Lumia, Windows Phone 8.1

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord