abonneren

Nog geen nieuwe Android-versie

Ondanks de hooggespannen verwachtingen is er nog geen nieuwe Android-versie aangekondigd op Google I/O, maar er zijn wel wat interessante Android-ontwikkelingen gepresenteerd.

Tijdens de Google I/O-keynote op de eerste dag van deze conferentie waren de verwachtingen hooggespannen wat betreft een nieuwe Android-versie, maar tot dusverre is deze niet aangekondigd. Daarnaast waren er wel veel interessante Androidontwikkelingen, die misschien nog wel interessanter zijn dan een nieuwe Android-versie.

Android 

We waren er eigenlijk al bijna zeker van, de nieuwe Android 4.3-versie die vanavond aangekondigd zou worden. Google heeft veel nieuws aangekondigd aan de achterzijde en voor ontwikkelaars vele nieuwe functies uitgerold. Dit is misschien nog wel meer waard dan een nieuwe Android-versie voor consumenten. Wij zagen zojuist op Google+ een bericht voorbij komen van Dan Morrill, waarin hij het heeft over Google I/O. Een Google+-er vroeg in de reacties naar een nieuwe versie van Android waarop Dan Morrill antwoordde:

Android is een onderwerp voor een andere keer. icon wink Binnenkort toch nog Android 4.3?

Nieuwe Android-versie

Hieruit kunnen we concluderen dat er een nieuwe Androidversie komt, maar of dit ook nog tijdens Google I/O zal gebeuren is natuurlijk de vraag. Op de screenshot onderaan dit artikel zie je dat hij, in het Engels, zegt ‘Android is a topic for another day’. Zou hij hiermee bedoelen dat een nieuwe Androidversie deze week nog wordt aangekondigd, of zal het toch op een later tijdstip zijn? Over het algemeen kondigt Google twee keer per jaar een nieuwe versie aan en is het goed mogelijk dat een nieuwe versie van het besturingssysteem op korte termijn wordt gepresenteerd. Zeker omdat Google al in één van zijn websites verwees naar Android 4.3.

Achter de schermen is Google naar alle waarschijnlijkheid al druk bezig met de nieuwste Androidversie is het een kwestie van geduld voordat ook consumenten deze gaan zien.
Android 4.3 google+ Binnenkort toch nog Android 4.3?

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Jelly Bean, 4.3