abonneren

Nieuwe patch Microsoft crasht Windows 7

De door Microsoft uitgebrachte patch veroorzaakt vastlopers zodra de computer opnieuw opgestart wordt. Brazilianen klagen het hardst over het probleem, maar ook mensen die Kaspersky Antivirus geïnstalleerd hebben staan zitten met het probleem.

Als de computer na de update opnieuw wordt opgestart dan krijgt de gebruiker het gevreesde blauwe scherm te zien, een teken dat de pc is vastgelopen. Ook door MacBook-gebruikers die met Windows 7 werken in combinatie met de virtualisatiesoftware VMware melden crashes.

Gebruikers van Kaspersky Antivirus melden dat hun systeem onmiddellijk het programma chkdsk gaat draaien nadat het is opgestart. Deze kunnen dit voorkomen door de patch direct te deïnstalleren zodra chkdsk klaar is.

Het probleem zit in de patch MS13-036/ KB 2823324 en wordt door Microsoft onderkend. De Windowsgigant raadt klanten aan deze update te verwijderen als hun pc ook last heeft van dit probleem. Daarvoor heeft de gebruiker verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden door Microsoft vermeld op een speciale bulletinpagina.

De Windows-updates veroorzaken wel vaker problemen. Iets meer dan een maand geleden klaagden gebruikers ook over crashes, meldt InfoWorld. Tot ergernis van de gebruikers duurde het toen meer dan een week voordat deze werd bevestigd door Microsoft.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Crash

Nieuws headlines

Laatste reactie