abonneren

Nieuwe Google Play Store nu ook in Nederland beschikbaar

Google heeft de Play Store opgefrist. De vernieuwde app-winkel voor Android-apps is nu ook in Nederland gelanceerd.

De Google Play Store heeft recent een grote update gekregen waarbij onder andere het hele uiterlijk veranderd is. Deze update was al wel handmatig te installeren, maar vanaf vandaag ontvangen we veel berichten van gebruikers in Nederland hem automatisch ontvangen hebben. België was een paar dagen geleden al aan de beurt.

 

Play Store

In de Google Play Store zijn honderduizenden applicaties, games en in het buitenland boeken, films en muziek te vinden. Op de hedendaagse smartphone of tablet kun je bijna niet meer zonder deze virtuele winkel. Google heeft de Play Store een volledig nieuw uiterlijk aangemeten waarbij het vooral makkelijker moet zijn om content te ontdekken en vinden. In Nederland moeten we het vooralsnog doen met alleen de applicaties en games en in België is ook de muziek van Google Music te vinden.

De nieuwe interface wordt ‘simpel’ en ‘clean’ genoemd door Google en er zal dan ook nog weinig van de oude vertrouwde Play Store terug te vinden zijn. De featured-pagina is nog niet gevuld in Nederland en België, daarom ziet het geheel er nog wat kaal uit, maar dit zal in de nabije toekomst gaan wijzigen, aldus Google.

Nieuwe Google Play Store One X Plus 701x1024 Vernieuwde Google Play Store nu ook in Nederland en België beschikbaar

Beschikbaarheid

Alleen ‘nieuwere’ Android-toestellen krijgen de update naar de nieuwe Play Store: de update is er slechts voor toestellen met Android 2.2 of hoger. Om de update te installeren hoef je niets te doen. Deze wordt automatisch gedownload als je aan de beurt bent, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat jij de update binnenkrijgt.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Play, app-winkel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord