Nieuwe Google Maps-update toont live drukte

Google heeft een nieuwe update van Maps uitgerold. Een van de nieuwe functies is dat je nu live kunt zien hoe druk het ergens is.

Momenteel kun je in Google Maps bij bepaalde bedrijven, zoals restaurants, evenementnen en pretparken, zien hoe druk het volgens een schatting van Google zelf is. Met de nieuwe update zijn deze gegevens nu live te bekijken. Je ziet dan een gekleurd balkje bij de grafiek met populaire tijden, zodat je meteen kunt zien hoe druk het ergens is. Het roze balkje verschijnt dan in de bestaande kleurenbalk, waardoor het ook meteen in een oogopslag te zien is wat de drukte is ten opzichte van de standaard drukte op dat tijdstip.

Overige nieuwe functies

Google Maps heeft nu ook een verbeterde reisplanner voor het openbaar vervoer. Zo kun je de optimale route aanpassen door bijvoorbeeld een 'beste route' kiezen of een router waarbij je minder over hoeft te stappen. Ook kun je aangeven welk vervoermiddel je juist wilt ontwijken in de gehele reis. Google Navigatie laat dan ook zien of een vervoermiddel op tijd aankomt op het station of tram- of bushalte van vertrek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: google, maps