Nieuwe Chrome OS krijgt meer Google Now-integratie

Google heeft een nieuwe bèta-versie van Chrome OS bekend gemaakt, met daarin het nieuwe 'Material Design' als uiterlijk. Ook krijgt Google Now een grotere rol in het besturingssysteem.
De launcher van Chrome OS wordt vernieuwd. De 'launcher 2.0' lijkt minder op een startmenu dan zijn voorganger. De nieuwe launcher is bestaat uit een groot blok in het midden van het scherm, waar de meestgebruikte apps staan. Met een extra knop onderaan kun je alle andere apps zien.

Google Now-kaarten

Ook komen in dit blok Google Now-kaarten te staan. Daarmee zie je informatie die op dat moment op jou van toepassing is, zoals actuele reisinformatie of de weersvoorspellingen voor de plek waar je werkt.

Prominente rol

Google Now krijgt sowieso een veel prominentere rol in Chrome OS. Het besturingssysteem was al onderdeel van de Chrome-browser in het besturingssysteem, maar wordt in de bèta-update in het hele systeem doorgevoerd. Dat betekent dat je overal kunt zoeken op Google via spraakopdrachten, en dat je herinneringen of agenda-afspraken kunt maken.

Versleutelde zip-files

Chrome OS krijgt daarnaast een aantal kleine vernieuwingen, zoals zip-files die met een wachtwoord beschermd kunnen worden. Ook wordt de tijdzone voortaan automatisch aangepast bij gebruikers wanneer die op reis gaat.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: chrome os, launcher 2.0