abonneren

Nieuwe build Windows 8.1 toont vooruitgang

Windows 8.1 komt vermoedelijk eind oktober uit, dus heeft Microsoft nog even de tijd om te sleutelen aan het besturingssysteem. Een nieuwe build (9471) is op het internet terechtgekomen en laat een aantal interessante verbeteringen zien ten opzichte van Windows 8.1 Preview.

De grootste vooruitgang in Windows 8.1 ten opzichte van Windows 8 is dat het besturingssysteem makkelijker onder de vingers te krijgen is. Daartoe helpt de nieuwe Help + Tips-sectie, die je stap voor stap uitlegt hoe je het Start-menu en apps gebruikt, basisacties uitvoert, je account overzet, waar je bestanden en instellingen terugvindt, en wat er nieuw is in Windows 8.1. Incidenteel laat Windows je bij een eerste start duidelijk zien waar de Start-knop te vinden is.

Bij Personalize vinden we nieuwe achtergronden, de Mail-applicatie ondersteunt nu drag&drop om je mails makkelijker naar mappen te verplaatsen (en er zijn een aantal standaardmappen zoals Newsletters en Social Updates toegevoegd), de People-applicatie heeft een nieuwe gebruikersinterface en de Xbox-applicatie lijkt nu op de interface van de Xbox One.

Wie gebruik maakt van Health and Fitness: de interface van deze app lijkt nu op die van Food and Drink. Kleinere aanpassingen komen we tegen bij Calendar en Reading List

De overname van Skype heeft ertoe geleid dat Skype nu voorgeïnstalleerd is. Vermoedelijk gaat Microsoft deze voip-dienst dieper in het besturingssysteem integreren.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie