abonneren

Nieuwe bug in vergrendelingsscherm iPhone

Deze week heeft Apple de update 6.1.3 uitgebracht voor het mobiele besturingssysteem iOS. Deze zou de bug in het vergrendelingsscherm oplossen, maar nu blijkt de iPhone met een nieuw lek te zijn opgezadeld.

De nieuwe iOS 6.1.3 is nog niet geïnstalleerd op de iPad en iPhone of er duikt weer een lek op in het vergrendelingsscherm op. Door dit lek is de vergrendeling van de iOS-smartphones opnieuw te omzeilen, en kunnen onbevoegden bij de contacten en foto's van de iPhone-gebruiker.

Om van dit lek gebruik te maken is fysieke toegang tot de smartphone vereist, net als bij de voorgaande bugs in de vergrendeling van het toestel. Op YouTube wordt dit lek gedemonstreerd door een iPhone-gebruiker die zijn smartphone heeft voorzien van de nieuwe 6.1.3 update.

Om misbruik te maken van deze nieuwe bug is een beetje moeite nodig, maar dit is zeker te doen voor mensen die een beetje handig zijn met dit soort apparaten. Hiervoor moet onder andere op het juiste moment de simkaart tijdelijk uit het toestel worden gehaald. De bug wordt in de onderstaande video gedemonstreerd en is bevestigd door de redactie van The Next Web voor de iPhone 4S.

De bug kon door The Next Web voor de iPhone 5 (nog) niet worden gereproduceerd. Mogelijk zit de bug alleen in de iPhone 4 en de iPhone 4S, maar het zou ook een kwestie van de timing van de benodigde handelingen kunnen zijn. Zo meldt iPhoneblog.de dat het lukte om hiermee een iPhone 5 te hacken.

Het lijkt er op dat de bug zit in de stembediening van de iPhone. Dit probleem kan mogelijk worden voorkomen door de stembediening uit te schakelen. Eventueel kun je Siri inschakelen om de bug geen kans te geven, maar het zou kunnen dat dit niet op alle modellen iPhones werkt, meldt The Next Web.

Apple heeft tot nu toe nog niet gereageerd op dit nieuwe beveiligingsprobleem.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: smartphones