abonneren

Nieuwe Android Lollipop 5.1 brengt betere beveiliging en dual-sim

Google heeft Android 5.1 Lollipop uitgebracht. De nieuwe update voor het besturingssysteem is vooral veiliger, door extra beveiliging toe te voegen voor wanneer je telefoon gestolen is. Ook brengt de update ondersteuning voor dual sim, en kun je er in HD Voice mee bellen.

Dat meldt Google op zijn eigen Android-blog.

Dual sim

Eén van de veranderingen is dat Android Lollipop nu eindelijk goede ondersteuning biedt voor toestellen met dubbele simkaarten. Dat is vooral handig voor zakelijke gebruikers en voor gezinsleden waarin meer mensen met één toestel bellen.

Extra beveiliging

Ook heeft Lollipop 5.1 een nieuwe vorm van beveiliging. Zo werkt de vergrendeling op afstand nu ook nadat het toestel is teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dat betekent dat een dief niets aan je telefoon heeft nadat hij die gestolen heeft. Je moet om van de telefoon gebruik te maken namelijk eerst je Google-account instellen.

HD Voice

De nieuwe Lollipop ondersteunt ook ook HD Voice. Daarmee kunnen telefoongesprekken in een hogere kwaliteit worden ondersteund. Nederlandse providers ondersteunen die techniek ook, dus wellicht krijgen we in de toekomst helderdere telefoongesprekken.

Google begint met de uitrol van Lollipop 5.1 voor bepaalde Nexus-toestellen, maar het is nog niet bekend welke toestellen de update nog meer krijgen en wanneer dat gebeurt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Android Lollipop, Android 5.1, lollipop 5.1