abonneren

Lollipop nieuwe naam voor Android 5.0

De nieuwe versie van Android - die voorheen door het leven ging als 'L' - heeft een officiƫle naam gekregen: Lollipop. De nieuwe Android-versie komt binnenkort beschikbaar voor Nexus-toestellen.

De eerste Android-toestellen die de nieuwe update zullen krijgen, zijn de Nexus 4, 5, 7 en 10. Daarnaast komt Lollipop ook uit voor een aantal Google Play-apparaten.

In de nieuwe Android-versie zijn een aantal vernieuwingen terug te vinden. Ten eerste is de interface omgegooid: een nieuwe Material Design zorgt voor wat geliktere schermen, andere kleurschema's en nieuwe knoppen.

 

Bron afbeelding: androidcommunity.com

Verder is het nu mogelijk om berichten en notificaties te ontvangen op je lock-screen. Hierdoor hoef je de telefoon niet helemaal te ontgrenden, maar kun je bijvoorbeeld WhatsApp-berichten lezen en beantwoorden, of reageren op een sms'je. App-bouwers kunnen ook extra functionaliteit toevoegen aan apps, waardoor ze samenwerken met het lock-screen. Nieuwsberichten, het weer en beurscijfers kunnen dan bijvoorbeeld ook worden weergegeven.

Bekijk de screenshots van Android Lollipop:

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: