abonneren

Nieuw Blue Screen of Death in Windows 8

Microsoft heeft het toevoegen van de metro-interface aan Windows 8 aangegrepen om ook de vertrouwde zaken een facelift te geven. Het aloude Blue Screen Of Death (BSoD) krijgt een facelift.

Het blauwe scherm waarop de foutcode getoond wordt die aangeeft waarom Windows vastloopt is waarschijnlijk een van de meest gehate beelden van Windows. Het BSoD bestaat al sinds de eerste versie van Windows en is sinds die tijd nauwelijks veranderd. Daar komt nu verandering in. De nieuwe versie van het BSod toont minder informatie, is nog steeds blauw, maar heeft een vriendelijker eigentijds uiterlijk. Nu maar hopen dat we het niet te vaak te zien krijgen.

Deze vernieuwing is vooral cosmetisch en eigenlijk weinig belangrijk. De nieuwe metro-interface zorgt voor veel meer vernieuwingen. Zo worden ook oude waarden als de bootmanager aangepast en de beelden die getoond worden tijdens het opstarten. Al was het maar omdat vooral het opstarten van Windows 8 flink is aangepakt en in veel gevallen veel sneller gaat.

Via: Mashable

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste Vacatures