abonneren

Niet langer ondersteuning voor Windows 7 in Boot Camp

De nieuwe MacBook Air en MacBook Pro ondersteunen Windows 7 niet. Het besturingssysteem van Microsoft is daardoor niet langer meer te installeren via Boot Camp, om het zo in de plaats van OS X te draaien.

Waarom Apple de ondersteuning stopzet, is niet duidelijk. Windows 7 is nog altijd erg populair en wordt beduidend meer gebruikt dan Windows 8. En laat deze nu net wel te installeren zijn op de nieuwe MacBooks.

In 2010 liet Apple gebruikers al niet meer Windows XP en Windows Vista installeren via Boot Camp. De Boot Camp software laat je Windows installeren op een Mac door er onder meer een aparte partitie voor aan te laten maken. Daarna kun je bij het opstarten van de MacBook kiezen welk besturingssysteem je wilt gebruiken.

Virtual machine

Besturingssystemen die zo niet langer ondersteund worden, zijn alsnog te draaien via virtual machine-software van derden. Fusion en Parallels zijn daar bekende voorbeelden van. De MacBooks die in 2014 zijn uitgebracht, ondersteunen Windows 7 nog wel. Vermoedelijk zijn dit de laatste modellen die je Microsofts zes jaar oude OS 'officieel' laten opstarten.

Bron: Apple

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Macbook

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord