abonneren

Mozilla plant Metro-versie van Firefox voor Windows 8

De ontwikkelaars van Mozilla zijn van plan een behoorlijk aangepaste versie van Firefox te maken voor Windows 8. Dit is noodzakelijk om optimaal gebruik van de aanraakschermvriendelijke Windows Metro-interface mogelijk te maken.

Mozilla noemt de Windows 8-plannen in de aangepaste versie van de planning voor 2012. Een concept-versie van een Windows 8 browser moet in het tweede kwartaal van dit jaar klaar zijn. Deze versie is bedoeld om te onderzoeken wat mogelijk is, niet om een compleet goed werkende browser te produceren.

Firefox Metro en Classic
Een Metro-versie van Firefox is noodzakelijk om ook op tablets die ARM-processoren gebruiken een browser te kunnen bieden. Het ziet er naar uit dat er dus zowel een traditionele Windows-versie (voor x86) als een Metro-versie zal komen. Mozilla noemt deze versies ‘Classic’ en ‘Metro’. De ‘Clasic’ Firefox zal veel lijken op de huidige Windows 7-browser. De ‘Metro’ browser zal voor een groot deel opnieuw ontwikkeld moeten worden.

Firefox is goed voor een marktaandeel van 20 procent op de browsermarkt. Wel staat het gebruik van Firefox onder druk door de sterke opkomst van Google’s Chrome browser.

Chrome import
Om spijtoptanten van Chrome tegemoet te komen gaat Mozilla een importfunctie maken voor de overgang van Chrome naar Firefox. Het is niet onwaarschijnlijk dat er ook een Metro-versie van Chrome zal komen, al heeft Google daar nog niets over gezegd.

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord