abonneren

Mozilla maakt 5 Firefox OS-smartphones maken met Foxconn

Of het op Linux-gebaseerde besturingssysteem van Mozilla een belangrijke speler kan worden in de telecomwereld valt nog te bezien. Maar de steun van Foxconn komt in ieder geval goed van pas.

Terwijl Android en Apple iOS blijven vechten voor de eretitel, proberen andere besturingssystemen – zoals Firefox OS bijvoorbeeld - langzaam maar zeker voet aan wal te krijgen. Gisteren kondigde Mozilla aan dat ze een contract met een belangrijke onderdelenfabrikant in de wacht konden slepen: Foxconn, de belangrijkste productiereus van Apple.

 Het gerucht dat Foxconn zich aan het voorbereiden was om Firefox OS te ondersteunen blijkt dus correct te zijn. Dat bevestide de Mozilla Foundation gisteren op de Computex-beurs in Taipei.
 
“We kijken er naar uit om samen te werken met Mozilla”, zei Young Liu, general manager van de Foxconn’s Innovation Digital System Business Group. “Firefox OS is gebaseerd op HTML5 en open web technologies. Het plaatje past perfect bij de strategieën van Foxconn en we geloven dat de integratie van software en hardware veel voordelen kan bieden.”

Foxconn en Mozilla toonden een prototype van de allereerste tablet die op Firefox OS beta draaide.

In een interview aan The Next Web verklaarden de twee bedrijven dat ze momenteel aan vijf toestellen werken. Smartphones en tablets zitten al zeker in het lijstje maar het zou ook kunnen dat ze samenwerken aan een besturingssysteem voor tv-toestellen.

Foxconn zal geen toestellen verkopen aan eindgebruikers. Net zoals in het verleden, bijft Foxconn de fabrikant achter de OEMs. Andere bedrijven, zoals ZTE en Huawei, produceren nu al modellen voor ontwikkelaars van hun Firefox OS-smartphones.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Firefox Os

Laatste reactie