abonneren

Microsoft vindt kritiek onterecht en op sensatie belust

Microsoft vindt de kritiek op Windows 8 veelal ongegrond, omdat veel van de negatieve berichten op sensatie berusten om meer publiek te trekken. Er is momenteel kritiek op de volgende grote update van Windows 8, genaamd Blue.

Microsoft signaleert een trend op internet dat extreme berichten vaak de voorkeur verdienen boven de meer genuanceerde berichten. Uitgevers (ieder persoon is zijn eigen uitgever op internet) scoren beter met zwart-wit berichten dan met de werkelijkheid die meer in het grijze gebied bevindt, zo stelt Microsoft. Als voorbeeld haalt Microsoft een artikel van The Economist aan met als onderkop ‘Windows 8 is only the beginning of Microsoft’s problems’.

Microsoft wil met Windows Blue, de aankomende grote update voor Windows 8, gehoor geven aan kritiek die gebruikers geven op de huidige versie van Windows 8. Eind juni komt een preview-versie van Windows Blue uit. Microsoft vindt dat er niet naar de extremen gekeken moet worden en stelt dat de waarheid in het midden ligt. Microsoft lijkt de kritiek dus niet altijd serieus te nemen, omdat het vermoedt dat veel extreme kritiek geschreven wordt om lezertjes te winnen. Of deze oproep van Microsoft zoden aan de dijk zet, valt nog te bezien. In ieder geval heeft Microsoft al zo’n 100 miljoen exemplaren van Windows 8 verkocht ondanks negatieve kritieken.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie