abonneren

Microsoft verwijdert problemen veroorzakende Windows 8.1-patch

Microsoft raadt gebruikers van Windows 8.1 aan de laatste veiligheidsupdate te deïnstalleren, nadat is gebleken dat die voor grote problemen kan zorgen bij de computers van gebruikers. Inmiddels is de patch ook niet meer te downloaden.

Dat maakt Microsoft zelf bekend. Vorige week ontstonden bij een groeiend aantal gebruikers flinke problemen, nadat zij de laatste beveiligingsupdate voor Windows 8.1 hadden gedownload. Na de updaten stroomde Microsofts supportforum vol met klachten. Gebruikers konden na een aantal keren hun computer niet meer opstarten, en kregen het beruchte 'blue screen of death' te zien.

Patch verwijderen

Microsoft erkent de problemen op het forum, en geeft gebruikers advies wat zij moeten doen als ze de error krijgen. Het bedrijf adviseert onder andere om de patch de deïnstalleren.

Windows 9

Microsoft maakte niet lang geleden bekend alleen nog maar ket kleine updates te komen voor Windows 8.1. Die worden toegevoegd aan de maandelijkse beveiligingsupdates. De grote veranderingen in het besturingssysteem worden pas in Windows 9 verwacht, dat in 2015 op de markt moet komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: