abonneren

Microsoft stopt met Windows Home Server

Met de aankondiging van vier nieuwe 2012-edities van Windows Server is het duidelijk dat daar geen Windows Home Server meer bij is.

Eerder al verminderde Microsoft het aantal Windows 8-edities nu is de volgende generatie van Windows Server aan de beurt. De vier edities zijn bedoeld voor verschillende typen kleine en grote bedrijven. De Windows Server 2012 edities worden: Standard, Datacenter, Essentials en Foundation.

Windows Home Server naar Essentials

De functionaliteit van Home Server wordt ondergebracht in Windows 2012 Essentials. Zo propageert Microsoft Windows 2012 Essentials als “het eerste ideale server besturingssysteem voor zowel kleine bedrijven als thuisgebruik”.

Overview

Windows Home Server ondersteuning tot 2016

Microsoft Windows Home Server, dat eind november 2007 uitkwam, is een besturingsysteem ontwikkeld voor eenvoudige netwerkservers voor thuisgebruik. Bedoeld voor de centrale opslag en het delen van bestanden, printservice enzovoort. Windows Home Server is ondanks dat er een aantal grote hardwarefabrikanten, zoals HP en Acer, achter zijn gaan staan nooit een erg groot succes geworden. Wellicht dat de opkomst van de relatief goedkope en eenvoudige NAS-opslagsystemen hier een rol spelen. Microsoft zal Windows Home Server 2011 voor bestaande gebruikers blijven ondersteunen tot 2016.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Home Server