abonneren

Microsoft ruimt Windows op voor $99

Iedereen is wel bekend met de berg voorgeïnstalleerde software op een nieuwe pc. In de Amerikaanse Microsoft Store kun je tegen betaling van $99 je pc laten schoonmaken door Microsoft.

Vaak installeren pc-fabrikanten probeerversies van spelletjes, Office en mediaspelers op hun pc’s, waarbij ze provisie ontvangen voor iedere gebruiker die daadwerkelijk de hele versie koopt. Omdat deze berg software de prestaties van je pc aanzienlijk kan vertragen heeft Microsoft al een tijdje de zogenaamde Signature-edities van desktops en laptops. De pc’s worden wel door de gewone fabrikanten gemaakt, maar bevatten niet de bijbehorende OEM-software. In de Amerikaanse Microsoft Stores kun je nu ook je eigen pc de “Signature-behandeling” laten geven – tegen betaling van $99.

Volgens de marketingmaterialen van Microsoft zijn de opgeruimde Signature-pc’s sneller en beter opgeruimd. Een versnellingspercentage noemen ze niet. Een wijs besluit: een test die we in april 2010 publiceerden onthulde dat de snelheidswinst met 0,2% minimaal is. De service die Microsoft voor de $99 levert richt zich dan ook niet alleen op versnelling. Bij aanschaf van het Signature-pakket krijg je gratis drie maanden ondersteuning bij technische problemen met je pc.

Signature heeft al heel wat stof doen opwaaien. Het bedrag is vrij hoog, terwijl Microsoft er zelfs nog eigen software bij mag installeren. Dat we deze dienst in Nederland snel zien verschijnen, is onwaarschijnlijk. Wel geeft het initiatief aan dat Microsoft zich wel degelijk bewust is van de irritatie over voorgeïnstalleerde software die onder consumenten leeft.

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: