abonneren

Microsoft onthult prijzen en edities Windows 8.1

Computergigant Microsoft heeft bekend gemaakt in welke twee varianten zijn nieuwste besturingssysteem Windows 8.1 volgende maand in de winkels ligt. Ook is duidelijk wat de verschillende pakketten gaan kosten.

De prijzen van de twee Windows 8.1-pakketten, Windows 8.1 en Windows 8.1 Pro blijven gelijk aan die van Windows 8: deze kosten respectievelijk 119,99 of 279,99 euro. Wie op dit moment al gebruik maakt van Windows 8 kan gratis upgraden naar Windows 8.1. Upgraden van Windows 8.1 naar Windows 8.1 Pro kost 99 dollar. De versies liggen vanaf 18 oktober als dvd in de winkels en kunnen vanaf dan ook gedownload worden.

Opvallend is dat Microsoft geen goedkopere versies van Windows 8.1 voor systeembouwers (oem) of updates naar het nieuwe besturingssysteem gaat uitbrengen. Voorheen waren dit soort versies goedkoper voor mensen die al een Windows-licentie hadden of voor bouwers van een eigen systeem. Met de introductie van Windows 8.1 blijven alleen de volledige versies over.

In een bericht op zijn blog laat Microsoft weten dat Windows XP- en Vista-gebruikers een schone installatie moeten uitvoeren als ze Windows 8.1 willen installeren. Bestanden, instellingen en applicaties kunnen niet meegenomen worden naar het nieuwe besturingssysteem, terwijl ditbij de upgrade van Windows Vista naar Windows 8 nog wel mogelijk was.

In Windows 8.1 komt onder meer de geliefde Startknop terug en is het ook mogelijk om de computer direct naar het bureaublad op te starten. Het uitschakelen van Window-commando’s via gebaren is ook toegevoegd aan de nieuwe Windows-versie. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: