abonneren

'Microsoft geeft Windows 9 wellicht gratis weg'

Microsoft is wellicht van plan het aankomende Windows 9 als gratis update weg te geven, zodat Windows 8.1 en Windows 7-gebruikers gemakkelijker hun 'oude' besturingssysteem vaarwel zeggen.

Dat schrijft journalist Mary Jo Foley van techsite ZDNet, die bronnen binnen Microsoft aanhaalt. Kortgeleden bleek nog dat Windows-gebruikers maar moeilijk de overstap maken naar nieuwere versies. Windows 7 wordt juist telkens populairder en dat is een blok aan het been van Microsoft, dat juist nieuwe besturingssystemen aan de man wil brengen.

Threshold

Volgens Foley heeft Windows 9 de codenaam 'Threshold' en komt het OS uit in de lente van 2015, inclusief een nieuw ontworpen startmenu. Voor die tijd is Microsoft nog van plan een tweede update uit te geven voor Windows 8.1, die op 12 augustus moet uitkomen. Daarbuiten zou Microsoft 'Windows 8.x al hebben opgegeven,' aldus Foley.

Microsoft heeft zelf nog geen opvolger van Windows 8 onthuld. Windows 8 zelf heeft momenteel een marktaandeel van 12,25 procent. Windows XP en Windows 7 worden nog altijd meer gebruikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Threshold