abonneren

Microsoft focust op unificeren Windows

Microsoft is van plan niet langer verschillende versies van Windows te ontwikkelen, maar één Windows-besturingssysteem te maken voor ieder soort apparaat. Microsoft-topman Satya Nadella bevestigt dat vandaag.

In het verleden werkten verschillende teams los van elkaar aan losse Windows-versies. Nu is er nog één team dat er voor zorgt dat de volgende versie van Windows op 'elk soort scherm' gelijk is.

Microsoft verkoopt daarbij nog steeds verschillende edities van Windows, bijvoorbeeld in een Pro editie of Windows Enterprise editie. Maar onder de motorkap zijn de besturingssystemen hetzelfde. 

Universeel

Bijkomend voordeel is de mogelijkheid tot het bouwen van universele apps. App-ontwikkelaars hoeven niet langer rekening te houden met allerlei verschillende varianten van hun app. Bouwen ze een applicatie voor Windows, dan werkt die automatisch op ieder apparaat.

Windows 9

Mogelijk spreekt Nadella over Windows 9. Deze zou voor nu de codenaam 'Treshold' dragen, het startmenu terug brengen en lancerin in 2015. Microsoft heeft nog geen officiële uitspraken gedaan. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie