abonneren

Microsoft brengt opnieuw foute patches uit

Uit Microsoft’s maandelijkse patchronde zijn opnieuw een aantal problematische patches voortgekomen. Deze zorgen onder meer voor een ‘update loop’ voor Office 2007 en problemen met e-mailprogramma Outlook 2013. Deze laatste patch is kort na verschijnen weer door Microsoft ingetrokken.

Vorige week kondigde Microsoft veertien patches aan, maar bracht er onlangs maar dertien uit. Op het laatste moment is er namelijk één update teruggetrokken die een DoS-kwetsbaarheid in Windows en het .NET Framework moest tegengaan. Het beveiligingsprobleem is geclassificeerd als ‘belangrijk’, de op één na hoogste schaal in Microsoft’s beoordelingssysteem.

Tests van Microsoft wezen uit dat de veertiende patch niet in orde was en daarom is besloten de update terug te trekken, laat groepsmanager Dustin Childs van Microsoft weten tegen ZDnet.com. Volgens Childs zijn er geen aanvallen op deze kwetsbaarheid waargenomen door Microsoft.

Honderden Windows-gebruikers melden daarnaast dat ze vast komen te zitten in een zogenaamde ‘update loop’ na het installeren van drie patches voor Office 2007. De updates, KB2760411, KB2760588 en KB2760583, lijken correct te installeren, om vervolgens opnieuw te verschijnen in het Windows Update-scherm.

Totdat Microsoft deze fout herstelt, lijkt de enige oplossing het handmatig installeren van de verschillende updates binnen de patch. Daarbij moeten de updates KB2760411, KB2760588 en KB2760583 dus niet aangevinkt worden.

In het interview met ZDnet.com benadrukt Childs dat Microsoft zeer toegewijd is aan het leveren van beveiligingsupdates van hoge kwaliteit. “Patches worden altijd uitgebreid getest voordat we ze uitbrengen”, aldus de groepsmanager van Microsoft. Dit lijkt echter niet het geval, aangezien er in de patchronde van vorige maand ook al updates tussen zaten die voor problemen zorgden. Voor meerdere updates was dit bovendien de tweede keer op rij. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: patches