abonneren

Microsoft brengt eerste testversies Windows 8 uit

Microsoft deelt momenteel vroege versies van Windows 8 uit aan haar grote partners zoals HP.Onder de naam Windows 8 and Server VNext Pre-Release Programme kunnen de participanten met een speciale code het nieuwe besturingssysteem aan een testronde onderwerpen.

Naar verwachting zal er een bèta-versie van het nieuwe besturingssysteem in september uitkomen. Er wordt gezegd dat de volledige interface in 3D zal zijn. Daarnaast zou de interface zich aanpassen aan de gebruiker waarbij icoontjes en passen snelkoppelingen zich aan verschillende scenario’s aan, om het dagelijkse werk te versnellen. Ook gaat het gerucht dat er twee gebruikersinterfaces komen.  Hiervan vertoont er één gelijkenis met de interface van Windows Phone 7 (met de tegel-interface) en wordt  ‘Mosh’ genoemd. Het lijkt erop dat laatstgenoemde gebruikt zal worden voor tablet-achtige apparaten.

Verder wordt er gesproken over een nieuw snelle hibernate-functie die het systeem binnen 3 tot 6 seconden in slaapstand zet en daarbij alle open documenten en lopende processen bewaart. Daarnaast gaat het nieuwe OS ook ARM-processoren ondersteunen. Microsoft zou daartoe samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments om nieuwe tablets te produceren.

Verder zou de cloud een belangrijker rol gaan spelen en werkt Microsoft aan een nieuwe app store waarin apps beschikbaar komen die gebaseerd zijn op Silverlight.

Al eerder lekte een screenshot uit van een nieuwe reset-functie in Windows 8. Hiermee kunnen systeembouwers een eigen installatie op een partitie zetten, waarbij in geval van nood vanuit Windows 8 de installatiepartitie geformateerd wordt en de basis Windows 8-installatie met alle tools en instellingen wordt teruggezet.

Via: Winrumors

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: