abonneren

Microsoft blijft Windows 7 mogelijk langer verkopen

De eerder verwachtte einddatum voor de verkoop van Microsofts Windows 7 is weer geschrapt. Het zou kunnen dat de softwaregigant het populaire besturingssysteem toch langer blijft verkopen dan tot 30 oktober 2014.

Het was de bedoeling dat Microsoft op 30 oktober van het nieuwe jaar zou stoppen met de verkoop van Windows-pc’s met een voorgeïnstalleerd Windows 7, terwijl het losse besturingssysteem al sinds 30 oktober van dit jaar niet meer verkocht zou worden. Beide data zijn inmiddels van Microsofts webwinkel verwijderd en de einddatum voor Windows 7 is aangepast naar ‘nader te bepalen’.

Windows 7, dat op 22 oktober 2009 voor het eerst in de winkels verscheen, moet dus langer verkocht worden dan voorheen gedacht. Het is niet duidelijk waarom Microsoft ervoor gekozen heeft de einddatum te schrappen. In oktober van het vorige jaar verscheen Windows 7-opvolger Windows 8 en in oktober van dit jaar Windows 8.1. Oudere Windows-versies worden vaak een jaar na het uitkomen van een nieuwe editie uit de schappen gehaald.

Ook belangrijk voor Windows 7-gebruikers is dat de ondersteuning voor Service Pakket 1 stopt op 13 januari 2015. Vanaf dat moment komen er geen veiligheidsupdates meer uit voor het besturingssysteem. Vijf jaar later, in januari 2020, wordt geen enkele versie van Windows 7 meer ondersteund.

Microsoft mag dan de verkoopstop van Windows 7 uitgesteld hebben, maar houdt nog wel vast aan de aflopende ondersteuning van Windows XP. Dit besturingssysteem verscheen al in 2011, maar is nog steeds enorm populair. Op 8 april 2014 stopt Microsoft echter definitief met de ondersteuning van XP, dat al sinds 2008 niet meer los verkocht wordt en sinds 2010 niet meer standaard meegeleverd wordt op pc’s.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: