abonneren

Metro-versie van Microsoft Office in de maak

Microsofts CEO Steve Ballmer heeft bevestigd dat Microsoft werkt aan een Metro interface voor de volgende versie van het kantoorpakket Microsoft Office.

De mobiele versie van Office voor Windows Phone 7 heeft al een metro-interface maar deze versie bevat maar een klein deel van de functionaliteit van Office. Als Microsoft een metro-versie maakt voor Windows dan moet dat wel de volledige functionaliteit bieden. Een versie van Office met metro-interface zou een enorme stap voorwaarts zijn voor de tabletgebruikers. Na de introductie van de tablet-pc jaren geleden, weigerde Microsoft nog een aangepaste interface te maken voor de penbediening.

De vraag is wel of Microsoft office zal kunnen porten naar het ARM-processor platform. Als dat zou gebeuren, zal dit een belangrijke factor worden voor de acceptatie van Windows op ARM-tablets. Eerder maakte Microsoft al duidelijk dat bestaande x86 software voor Windows niet op ARM-hardware zal kunnen draaien. Dat geldt dus vooralsnog ook voor Office.

Het metro-interface is de nieuwe look die microsoft gebruikt voor Windows 8 waarbij de bediening met een aanraakscherm eenvoudiger wordt. De laatste vernieuwing van de gebruikersinterface van Office was de introductie van de ribbon-interface die in 2007 werd geïntroduceerd. Nu wordt deze ribbon-interface ook in andere Windowstoepassingen geïntroduceerd. Verwacht wordt, dat als er een metro-versie van Office komt, dat de ribbon-interface dan ook als alternatief beschikbaar zal blijven. Ballmer zou gezegd hebben met meer informatie over een eventuele metro-versie van Office te komen als de tijd rijp is.

Via: OSnews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie