abonneren

MeeGo leeft verder in China

Ondanks dat Nokia de stekker uit zijn MeeGo-ontwikkeling heeft getrokken, weigert Intel de handdoek in de ring te gooien en gaat gewoon door met het onvolprezen besturingssysteem voor mobiele toepassingen.

Het ziet er naar uit dat MeeGo een come-back gaat maken in China. Hiertoe heeft Intel een partner gevonden in het Chinese bedrijf Tencent, waarmee de ontwikkelingen aan het platform nu samen worden versneld. Tencent zou een tegenstander zijn van Android. Met de eigenzinnige Chinese Markt heeft Intel in elk geval een groot afzetgebied voor apparaten met MeeGo als besturingssysteem. Tencent gaat het aantal ontwikkelaars die werken aan MeeGo uitbreiden van 60 naar 100. Dit is een positieve ontwikkeling voor MeeGo.

Het blijft niet bij dit initiatief. Zo wil Intel de ontwikkelaars die door Nokia in Finland worden ontslagen als gevolg van de overgang van Symbian op Windows Phone 7, een baan aanbieden in een nieuw op te starten ontwikkelcentrum in Finland. Helaas voor de Finnen heeft Intel maar plaats voor 200 van de in de geruchten over de ontslagronde van Nokia genoemde, 6000 man.

Intel wil verdergaan met de ontwikkeling van het MeeGo-besturingssysteem. Zowel voor tablets die op Atoms draaien als allerlei embedded toepassingen van Atoms in communicatieapparatuur.

Via: TGdaily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: