abonneren

MeeGo krijgt tweede leven bij Jolla Mobile

Ex-Nokia-medewerkers hebben een bedrijf gestart waarmee ze het MeeGo-besturingssysteem nieuw leven willen inblazen. Zij willen eigen telefoontoestellen met het MeeGo-besturingssysteem uitbrengen.

Het besturingssysteem voor mobiele apparaten MeeGo is ontwikkeld door Nokia samen met Intel. Het is volgens de ex-Nokia-werknemers zo goed, dat het zonde is er niets mee te doen. Vanwege de deal met Microsoft en de strategische keuze voor het Windows Phone-besturingssysteem door Nokia, is de toepassing van Meego in de Nokia N9 bij één toestel gebleven.

De ontwikkelaars van het MeeGo-team van Nokia hebben nu besloten voor zichzelf te beginnen en het MeeGo besturingssysteem nieuw leven in te blazen. Jolla Mobile is van plan een aantal toestellen te ontwikkelen gebaseerd op het MeeGo platform.

Hoofd van het nieuwe bedrijf Jolla Mobile is Marc Dillon. Hij was de leider van het MeeGo-ontwikkelteam. Volgens Jolla heeft Nokia met Meego het beste smartphone-product ter wereld gemaakt. Het verdient te worden voortgezet, en dat is wat we samen met de getalenteerde MeeGo-ontwikkelaars gaan doen. Het eerste Jolla-toestel moet later dit jaar verschijnen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Meego