abonneren

MeeGo 1.2 in vier smaken

Intel kondigt aan dat vier bedrijven de recente release MeeGo 1.2 zullen gebruiken in de komende versie van hun op Linux gebaseerde besturingssysteem.

Dit maakt Intel bekend op de MeeGo-conferentie gisteren in San Francisco. MeeGo is februari 2010 ontstaan bij een huwelijk tussen Nokia’s Maemo en Intel’s Moblin. Dat huwelijk is alweer gecrasht met de keuze van Nokia voor het gebruik van Windows Phone 7 voor smartphones.

MeeGo biedt een gebruikersinterface die geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zoals telefoons, tablets en netbooks. Niet heel onverwacht, zijn de prestaties van het besturingssysteem geoptimaliseerd voor Intel Atom processoren.

Linpus, het bedrijf dat een Linux-uitvoering ontwikkelde die gebruikt werd op de eerdere exemplaren van de Acer Aspire One, zal MeeGo 1.2 gaan gebruiken in komende software. Het is al een tijdje geleden dat Acer Linpus Linux gebruikte, dus is het de vraag wat wij als consumenten daarvan gaan merken.

4tiittoo AG is het bedrijf dat de Linux distributie voor de Duitse WeTab tablet maakt, zal de MeeGo 1.2 gaan gebruiken voor zijn volgende release.

Twee andere bedrijven die MeeGo 1.2 gaan gebruiken zijn Red Flag Software en China Standard Software Company. Red Flag gaat MeeGo gebruiken voor zogenaamde ‘in car entertainment’-toepassingen. Ook medische apperatuur is een toepassingsgebied voor het opensource besturingssysteem van Intel.

 

Alle vier bedrijven zijn een stuk minder spannend dan Nokia, of HP. Het is dan ook de vraag of we er als consumenten veel van zullen zien. Verwacht werd dat Nokia op deze conferentie het nog steeds in ontwikkeling zijnde MeeGo-toestel de N950 zou laten zien. Nu de conferentie is begonnen is het afwachten of dit nog gaat gebeuren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: