abonneren

Marktaandeel Windows 8 groter dan van Windows Vista

Hoewel Windows 8 ietwat langzaam uit de startblokken kwam, heeft het OS zich nu dan toch op de derde plaats gezeteld.

Windows 8 is sinds kort het derde meest gebruikte desktopbesturingssysteem wereldwijd, met een marktaandeel van 5,1 procent.

Dat cijfer komt uit het maandelijkse rapport van Net Applications en wordt gemeten op basis van webtraffic. Dankzij de groei gaat Windows 8 nu eindelijk over Windows Vista heen, dat in juni op 4,62 procent is gestrand.

 

Hoewel de groei traag verloopt, weet Windows 8 toch elke maand een beetje meer marktaandeel te noteren. In mei besloeg het besturingsssysteem nog maar 4,27 procent van de markt.

Voorloper Windows 7 blijft de markt van desktopbesturingssystemen domineren, gevolgd door het stokoude Windows XP. De twee systemen beschikken respectievelijk over 44,37 procent en 37,17 procent marktaandeel.

Kijken we naar het totaalplaatje, dan behaalde Windows afgelopen maand 91,51 procent marktaandeel, gevolgd door Mac OS met 7,2 procent en Linux met 1,28 procent.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Vista

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord