abonneren

Mac OS X Lion kan in Safari opstarten

Eén van de nieuwe functies die ontdekt is in de ontwikkelversie van Mac OS X Lion is de "Restart to Safari"-mogelijkheid. Deze functie duikt in het inlogscherm op en staat het gebruikers toe om zonder wachtwoord in te loggen in de webbrowser.
Dit lijkt bedoeld om gasten snel gebruik te kunnen laten maken van het internet, zonder dat je hiervoor je wachtwoord hoeft af te staan.

 

De "Restart to Safari"-mogelijkheid geeft geen toegang tot persoonlijke bestanden. Ook zijn zoekgeschiedenis, bladwijzers en plugins niet ingeschakeld in deze modus, zodat je privégegevens geheel veilig blijven. Op deze manier kan een systeem met OS X Lion dus ook als webkiosk gebruikt worden. De functionaliteit lijkt overigens als twee druppels water op het Chrome OS, al is de insteek compleet anders dan bij Google, waar de Chrome-webbrowser de spil van het besturingssysteem vormt. "Restart to Safari" is overigens onderdeel van "Find My Mac", eveneens een nieuwe functionaliteit, bedoeld om een gestolen Mac terug te kunnen vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: