abonneren

Maakt Google haast met Ice Cream Sandwich?

Google zou haast hebben met het samenvoegen van de twee Android-stromen in Android 4, ook wel bekend onder de codenaam Ice Cream Sandwich. Er is zelfs sprake van dat Google de volgende versie van Android nog eerder dan de iPhone 5 wil uitbrengen.

Dit blijkt uit geruchten op diverse gezaghebbende websites. Oorspronkelijk zou de volgende versie van Android aan het einde van dit jaar verschijnen. Maar het lijkt er op dat Google hard gewerkt heeft om de introductiedatum te vervroegen. Google zou daarmee willen voorkomen dat Android-telefoonbezitters waarvan het contract afloopt, worden verleid om een iPhone 5 te kopen.

Android 4 moet de eerste versie van Android worden waarin de mobiele telefoonversie 2.* en de tabletversie 3.* worden samengevoegd tot één universeel besturingssysteem voor alle apparaten. Het is voor Google van groot belang de fragmentatie van het Android-platform te beperken.

Met Android 4 krijgen ontwikkelaars een nieuwe opensource API (application programming interface) wat het makkelijker maakt om dezelfde apps op zowel telefoons als tablets met verschillende mogelijkheden en afmetingen te gebruiken.

Sneller
Android 4 wordt gebaseerd op de Linux 3.0 kernel. Veel aandacht wordt besteed aan de optimalisatie, onder andere voor het gebruik van multicore processoren. Android 4 zou 1,8 x sneller moeten zijn dan Honeycomb.

Gezichtsherkenning
Nieuwe functionaliteit is er ook zoals gezichtsherkenning. De software moet in staat zijn om iemand automatisch te volgen die bijvoorbeeld aan het chatten is. Ook zou Ice Cream Sandwich compatibel met bestaande hardware moeten worden. Dit betekent dat alle apparaten die geschikt zijn voor Android 2.3 of hoger ook Android 4 aan moeten kunnen.

De Samsung Nexus Prime zou volgens de geruchten wel eens het eerste toestel kunnen worden die de nieuwe Android-versie krijgt. Als alle geruchten waar zijn, verschijnt die in oktober.

Bekijk alvast een Ice Cream Sandwich filmpje:

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord