abonneren

‘Linux-games alternatief voor Windows 8’

Windows 8 zal zelf gaan zorgen dat andere besturingssystemen populairder worden. Deze opvallende uitspraak deed Gabe Newell, oprichter van online distributiebedrijf Valve, op de Casual Connect ontwikkelaarsconferentie.

Valve heeft zich ontwikkeld van game-ontwikkelaar tot compleet online distributiedienst. Niet alleen zijn eigen games maar ook die van andere uitgevers worden online verkocht via Steam en kunnen gebruik maken van Valves infrastructuur voor achievements, multiplayer en statistieken. Het bedrijf probeert al een tijd lang om spellen voor zo veel mogelijk platformen geschikt te maken. Zowel Mac als Linux staan in de belangstelling van het bedrijf.

Tijdens Casual Connect, een beurs voor gameontwikkelaars, ventileerde Valve-oprichter Gabe Newell zijn mening over de PC als ontwikkelplatform. “Valve zou zonder de PC niet bestaan. We hebben weten te profiteren van alle ontwikkelingen met pc’s en internet.” Newell maakte echter ook een karakteristieke sneer. Microsoft gaat volgens hem de verkeerde kant op: “Windows 8 is een ramp voor iedereen in de pc-branche. We gaan een paar van de belangrijkste OEM’s verliezen. Voor veel partijen zullen de marges geminimaliseerd worden”. De Valve-oprichter ziet daarom flink wat kansen voor alternatieve ontwikkelplatforms. Als Windows 8 mensen weg drijft van gaming onder Windows, wil Newell voor ze klaarstaan met een alternatief. “We willen het zo makkelijk mogelijk maken om de 2.500 games op Steam ook onder Linux te kunnen draaien. Het is een strategie om risico’s af te dekken.”

Bron: PC Gamer

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Valve, steam

Nieuws headlines

Laatste reactie