Lifehack van de week: interactieve hoeken op OS X

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over het gebruik van interactieve hoeken in OS X.

OS X van Apple richt zich hevig op efficiënt werken. Het besturingssysteem bevat een aantal handigheidjes waarmee je overzicht kunt houden en zo productiever wordt. Spaces, bijvoorbeeld, geeft je de mogelijkheid om meerdere bureaubladen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld één bureaublad hebben met alle werkvensters en een voor alle sociale media. Ook kun je eenvoudig een applicatie echt helemaal op volledig scherm draaien, zonder afleidingen, en er eventueel ook een ander venster naast zetten.

Een andere handige functie is Mission Control, waarmee je alle open vensters in een duidelijk overzicht kunt zien en kunt beheren. Helemaal handig wordt het met het gebruik van een trackpad of Apple-muis, waarmee je met allerlei gebaren heel eenvoudig kunt wisselen tussen bureaubladen en een overzicht kunt zien van al je open vensters.

In de lifehack van deze week wordt het mogelijk om de productiviteit nog verder te verhogen, namelijk door het gebruik van interactieve hoeken. Alle vier de hoeken van je scherm op je Mac kun je speciale functionaliteit geven, als je de hoek met de muis aanraakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dan de screenserver te starten, alle vensters met Mission Control te openen en of bijvoorbeeld je Mac in slaapstand te zetten.

Hoe je deze functionaliteit precies inschakelt en wat je vervolgens wat betreft functionaliteiten aan de hoeken kunt hangen, lees je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: os x, interactieve hoeken, lifehack, mission control, spaces