Lifehack van de week: handige sneltoetsen voor OS X

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over de beste en handigste sneltoetsen voor OS X.

OS X is voor velen een erg productief besturingssysteem. Het beheer van bureaubladen is bijvoorbeeld erg handig met Mission Control en de vele gebaren die je met de trackpad kunt uitvoeren zijn ook heel handig, zoals het gebaar vier vingers omhoog om Mission Control te openen, vier vingers naar links of rechts om van bureaublad te wisselen en twee vingers omhoog of omlaag om te scrollen. Iets minder bekend zijn misschien de vele sneltoetsen die OS X heeft waarmee je nog efficiënter kunt werken.

In de lifehack van deze week werpen we een uitgebreide blik op alle sneltoetsen die aanwezig zijn in het besturingssysteem van Apple. Zo kun je heel eenvoudig bijvoorbeeld screenshots maken, niet alleen van het complete venster, maar ook van individuele vensters met een sneltoets. Een andere handigheid is om in elke applicatie de voorkeuren te openen, heel snel de Mac uit te zetten of de prullenmand te legen. Alles is mogelijk met een druk op het toetsenbord. 

Veel van de sneltoetsen maken gebruik van de zogenaamde Command-knop. Dat is de toets naast de spatiebalk met 'cmd' erop en het teken ⌘ ernaast. Een van de uitzonderingen hierop is het openen van een voorbeeld van een bestand in de Finder. Dat kun je namelijk gewoon met de spatiebalk doen terwijl je een bestand geselecteerd hebt.

Alle dertien handige sneltoetsen vind je in de volledige lifehack die je op Lifehacking.nl kunt terugvinden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: apple, mac, os x, imac, macbook, mac os x, sneltoetsen