abonneren

LG neemt licentie op webOS van HP

LG heeft een licentie aangekocht op webOS van HP. Verrassend is dat LG deze niet gaat gebruiken voor zijn smartphones of tablets, maar voor de smart tv's die op internet zijn aangesloten.

Met de overname zegt LG een nieuwe weg te zijn ingeslagen die een intuïtieve gebruikerservaring biedt, en internetservices in een heel scala aan consumentenelektronica-apparaten. LG is echter duidelijk gericht op smart tv's, meldt The H-Open. Dit is ook te lezen in het persbericht dat HP naar buiten heeft gebracht.

LG heeft bijna overal een licentie op genomen inclusief de broncode, documentatie, en zelfs op de ontwikkelaars en technici die aan webOS en alle webOS-gerelateerde websites werken. Het heeft niet de patenten van HP webOS overgenomen. Het is niet bekend welk bedrag met deze licenties is gemoeid.

De deal betreft ook patenten die HP heeft gekocht bij de overname van Palm. HP belooft de bestaande Palm-gebruikers te blijven ondersteunen, en zal alle cloud-gerelateerde oplossingen van Palm onder zijn hoede blijven houden.

LG zal de leiding nemen bij de open source projecten, waaronder Open webOS en het JavaScript applicatie framework Enyo. Ook zal het bedrijf de HP webOS Sunnyvale en San Francisco worden toegevoegd aan de afdeling onderzoek en ontwikkeling van LG. Deze is onder andere gevestigd in Silicon Valley.

Het mobiele besturingssysteem webOS moest Palm terugbrengen naar een leidende positie in de pda- en smartphonemarkt. Dit systeem kwam echter te laat, waarna HP het bedrijf in 2010 overnam. WebOS moest voor HP het mobiele platform worden, maar dit is jammerlijk mislukt door de enorme concurrentie van Android en iOS.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: smart TV, Webos

Laatste reactie